Virkattu kohotuskori hapanjuurileivälle

Facebookin Hapanjuurileipurit-ryhmässä on ihasteltu upeita virkattuja kohotuskoreja joiden ohjeita on myöskin kysytty ahkerasti. Sirpa Salmela tarjoutui jakamaan oman virkkausohjeen muiden innokkaiden hapanjuurileipureiden käyttöön.

Virkattuja kohotuskoreja. Kuva: Sirpa Salmela.

Sirpan virkattu kohotuskori hapanjuurileivälle

Kude: Mini-ontelokude
Koukku: nro7

Virkkaa 20 kjs sekä 1 kjs kääntymiseen, Ks kjs-nauhan silmukoiden toiseen reunaan, päissä kaksi lisäystä, (20+4+20+4=44ks). 3 seuraavaa krs kiinteitä silmukoita ja aina päässä yksi lisäys: 2ks yhteen ks (44+2+2+2=50ks)Seuraava krs: Päissä 2ks yhteen ks, 2ks, 2ks yhteen ks, (50+4=54ks). Virkkaa 2 krs ilman lisäyksiä, lissäyskrs (54+4=58ks) 1 tai niin monta kuin tarvitsee haluttuun korkeuteen krs ilman lisäyksiä.

Kohotuskorin pääty. Kuva: Sirpa Salmela.

Aloituslangan voi jättää pitkäksi, jolloin siitä saa solmittua ripustuslenkin kohotuskorille.

Lyhenteet: ks = kiinteä silmukka, kjs = ketjusilmukka, krs = kerros

Valmis virkattu kohotuskori. Kuva: Sirpa Salmela.

Virkkausohjeella muodostuva kori on sopiva noin 500g leivälle (taikinan paino 570g).

Kohotuskori 500g leipätaikinalle. Lasivuoka 1.8l. Kuva: Sirpa Salmela.

Jos olet vielä uusi hapanjuurileipuri ja tutustumassa hapanjuuren saloihin, suosittelen tutustumaan suomalaisen hapanjuurileivonnan grand old ladyn, Eliisa Kuuselan, Leipäpajaan. Leipäpajan sivuilta voit mm. ostaa oman hapanjuuren tai opiskella hapanjuuren saloja verkkokurssin avulla. Myös Leipävallankumous ja Hapanjuurileipurin parhaat -kirjoihin kannattaa tutustua.

Virkkausohje on tarkoitettu yksityiseen käyttöön.