Neuleohje kantovillasukkiin

Villasukat lämmittävät ihanasti kantoliinassa tai kantorepussa kannetun vauvan jalkoja. Kun kannetulle vauvalle neuloo tavanomaista pidemmät sukat, pysyvät vauvan jalat lämpimänä ja sukat paremmin jaloissa.

Tässä ohje Kirsti-mummin neulomiin ihaniin, kantovillasukkiin. Kirsti-mummin neuleohjeessa on yhdistelty perinteisiä vauvan villasukkia, ”junasukkia” ja lisätty yksityiskohtia kantoliinavauvaa ajatellen. Villasukan varsi on reilun mittainen ja se kapenee reidestä nilkkaan jolloin sukka pysyy hyvin jalassa eikä purista. Villasukat ovat sopivat 0-6 kk ikäiselle vauvalle.

Kirsti-mummin kantovillasukat

Puikot: 3½

Lanka: Novita Nalle tai Novita Niitty

Luo 12 s jokaiselle puikolle ja neulo 2 o 2 n resoria 8 krs. Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein ja 4 krs nurin. 8 krs 2 o 2 n. 4 krs nurin, 4 oikein ja 4 nurin, jolla viimeisellä kerroksella neulo jokaisen kerroksen alussa 2 silmukkaa nurin yhteen. Tämän jälkeen puikoilla on 11 s per puikko.

Neulo 2 krs resoria 2 o 2 n siten, että ensimmäisellä kerroksella neulot puikon alussa 2 silmukkaa yhteen, niin että kerroksen lopussa jokaisella puikolla on 10 silmukkaa.

Aloita kantapää. Neulo kahdella puikolla eli 20 silmukalla sileää (=oikealla oikein, nurjalla nurin) 12 krs. Sen jälkeen aloita kavennukset niin, että neulot yhteensä 14 silmukkaa oikein, otat seuraavan silmukan neulomatta, neulot seuraavan silmukan ja vedät neulomattoman silmukan viimeisen neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Neulo viimeiset kaksi silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ ja jatka näin, kunnes puikoilla on yhteensä 10 silmukkaa.

Poimi kantalapun sivusta 7 silmukkaa ja jatka kaikilla neljällä puikolla oikeaa. Tee joka toisella kerroksella ensimmäisen puikon lopussa ja neljännen puikon alussa kavennukset kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 36. Jaa silmukat tasaisesti neljälle puikolle ja neulo sileää neuletta. Kun kantalapusta lukien rivejä on 22, aloita kärkikavennukset. Tee ylikavennus ensimmäisen puikon alussa ja neulo yhteen takareunoista toisen puikon lopussa. Toista kolmannen puikon alussa ylikavennus ja neljännen puikon lopussa yhteenkavennus. Toista niin kauan, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2 silmukkaa. Siirrä silmukat niin, että kahdella puikolla on kummallakin neljä ja neulo ne yhteen. Päättele silmukat ylikaventaen. Huolittele langanpäät.

Neuleohje vain yksityiskäyttöön.