Laskostettu vai laskostamaton rengasliina?

Asiakkaat kysyvät usein, mikä ero on laskostetulla ja laskostamattomalla rengasliinalla ja kumpi kannattaisi valita.

Laskostetussa rengasliinoissa liina on taiteltu laskoksille ennen renkaiden ompelua. Laskostamattomassa rengasliinassa liina on ompelun aikana suorana.

Leveällä vastalaskoksella laskostettu Nona Splash Ronja & Birk rengasliina

Leveästi laskostettu rengasliina levittyy hyvin kantajan selän yli, mutta asettuu hyvin olalle koska liina on renkaiden läheltä kapeampi kuin laskostamaton. Eri liinamerkeillä on erilainen laskostustapa, mutta tyypillisesti kantajat ovat suosineet laskostetuissa rengasliinoissa leveästi laskostettuja liinoja hyvän painon jakautumisen takia. Laskostetusta rengasliinasta käytetään englanniksi termiä ”pleated”.

Laskostamaton Indajani Balaj Red rengasliina.

Laskostamaton rengasliina levittyy hyvin kantajan selän yli ja sitä voi asetella kantajan olalle monilla eri tavoilla. Monet kantajat pitävät laskostamattoman rengasliinan monipuolisuudesta sillä liinan laskostus ei rajoita liinan asettelua olalle. Laskostamattomasta rengasliinasta käytetään englanniksi termiä ”gathered”.

Laskostamaton Huini Pink -rengasliina

Leveästi laskostetun ja laskostamattoman rengasliinan välillä valinta on makukysymys ja molemmille löytyy oma kannattajakuntansa. Tärkeintä rengasliinan valinnassa on kuitenkin se, että liinassa on turvalliset alumiiniset kantoliinarenkaat ja rengasliina on valmistettu kantoliinakankaasta.

Laskostamaton Nona Naomi Taegan rengasliina

Kantoliinakaupasta löytyy sekä laskostetulla että laskostamattomalla olalla olevia rengasliinoja. Jos tarvitset apua rengasliinan valinnassa, ole rohkeasti yhteyttä joko sähköpostin tai Facebookin välityksellä.

Tutustu Kantoliinakaupan rengasliinavalikoimaan verkkokaupassa.