ISARA The ONE ja ISARA V3 -kantoreput vertailussa

ISARAlla on markkinoilla kaksi kantoreppumallia. The ONE, joka sopii vastasyntyneestä leikki-ikäiseksi saakka sekä aiempi kantoreppumalli V3.

V3-reppua kutsutaan myös The Trendsetter vol. 3 -repuksi sillä kyseinen reppu oli aikoinaan markkinoiden ensimmäisiä täysin säädettävän kokoisia kantoreppuja joka näytti suuntaa kantoreppujen kehitykselle.

Mitä eroa The ONE ja Trendsetter V3 -repuilla on?

ISARA V3 -kantorepusta on olemassa kaksi kokoa, standard ja toddler. V3-repussa ei ole erillisiä jatkopaloja, vaan taaperokokoisen repun paneeli on itsessään riittävän leveä myös isompien lasten kantamiseen.

ISARA The ONE -kantoreppu sopii käytettäväksi vastasyntyneestä aina leikki-ikäiseksi saakka. Alla olevassa taulukossa on vertailtu The ONE ja V3 -reppujen mittoja.

The ONEV3 StandardV3 Toddler
Leveys15-56 cm26-38 cm35-45 cm
Leveys ilman jatkopaloja15-38 cm
Korkeus30-45 cm31-45 cm39-50 cm
Olkahihna (kiinteä + remmi)30-60cm + 50 cm
Vyötäröhihna60-130 (138) cm60-130 (138) cm60-130 (138) cm
Lapsen koko50-116 cm56-98 cm80-110 cm
Painoraja3-20 kg4-20 kg8-20 kg

The One ja V3 -reppujen eroja ja yhtenäisyyksiä on listattu alla olevassa taulukossa.

The ONEV3 StandardV3 Toddler
Paneelin jatkopalatKylläEiEi
Edessä kantaminenKylläKylläKyllä
Selässä kantaminenKylläKylläKyllä
Lonkalla kantaminenKylläKylläKyllä
Olkaimet ristissä kantaminenKylläKylläKyllä
Olkahihnan lisäsäätö (perfect fit adjuster)KylläEiEi
Kahteen suuntaan säädettävät olkahihnatKylläKylläKyllä
Irroitettava unihuppuKylläKylläKyllä
Irroitettava rintaremmiKylläKylläKyllä
Portaattomasti säädettävä paneeliKylläKylläKyllä

Kantotuntuma

Kantotuntumaltaan The ONE ja V3 -reput ovat hyvin samankaltaisia. V3-repun vyötäröhihna on hieman napakampaa materiaalia kuin The ONEn, joten erityisesti pehmeän napakkaa ja mukautuvaista tuntumaa hakevan kannattaa valita The ONE. Molempia kantoreppumalleja valmistetaan sekä kantoliinakankaasta, että canvaksesta.

Kumpi reppu kannattaa valita?

Jos lapsesi on jo isompi ja et välitä The ONEn jatkopaloista, on ISARA V3 Toddler sinun valinta. Jos olet pienikokoisempi kantaja, tulet ihastumaan The ONE -repussa oleviin olkahihnan lisäsäätöihin.

Sekä The ONE että V3 -kantoreppuja on saatavana vuokralle Kantoliinakaupasta ja lisäksi kantoreppuja pääsee kokeilemaan useissa kantovälinelainaamoissa.

Angel Wings uudistaa tuotevalikoimaansa ja supersuosittujen softshell-kantotakkien ja anorak-kuoritakkien valmistus on lopetettu.

Angel Wings softshell -kantotakit ovat olleet hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden parhaimmistoa. Hyvä istuvuus ja takin mukana tulevat kaksi kantopaneelia, sekä lapsen unitukena toimiva huppu ovat mahdollistaneet takin käyttämisen ihan vastasyntyneestä pitkälle taaperoikään saakka.

Loput softshell jacket -kantotakit, eli pepun alapuolelle ylettävät kantotakit myydään nyt pois alehinnoilla. Alehinta takeille on 119,90€/129,90€ (norm 149,90€).

Anorak-kuoritakki on ohut ja pieneen tilaan mahtuva kantotakki, joka pitää sateen ja tuulen. Anorak-kuoritakki sopii sellaisenaan käytettäväksi, tai tuulen- ja sateenpitäväksi kerrokseksi hupparin tai collegekantotakin päälle. Anorak-kuoritakin ja supersuositun kantohupparin yhdistelmällä pärjää pitkälle syksyyn, kunnes on aika vaihtaa käyttöön paksumpi talvikantotakki.

Loput anorak-kuoritakit myydään pakettitarjouksena hupparin ja collegekantotakin kanssa. Kun ostat hupparin/collegekantotakin ja anorakin, saat paketista -15% alennuksen.

Myös talven kantotakkeihin tulee muutoksia. Kietaisumallisen villakantotakin valmistus on lopetettu ja pitkä talvikantotakki kokee muodonmuutoksen. Parka-talvikantotakkia valmistetaan kaudella 2020/2012, mutta uuden kauden takin hintaa ei ole vielä julkaistu. Todennäköisesti uusien talvikantotakkien hinta tulee olemaan korkeampi kuin aiempien.

Nyt kannattaakin varautua talveen ja napata villakantotakki, pitkä talvikantotakki tai parka ennen kuin nämä loppuvat. Talvikantotakin ostajalle käärimme samaan pakettin maksutta Myllymuksujen merinovillatumput (arvo 9,90€).

Virkattu kohotuskori hapanjuurileivälle

Facebookin Hapanjuurileipurit-ryhmässä on ihasteltu upeita virkattuja kohotuskoreja joiden ohjeita on myöskin kysytty ahkerasti. Sirpa Salmela tarjoutui jakamaan oman virkkausohjeen muiden innokkaiden hapanjuurileipureiden käyttöön.

Virkattuja kohotuskoreja. Kuva: Sirpa Salmela.

Sirpan virkattu kohotuskori hapanjuurileivälle

Kude: Mini-ontelokude
Koukku: nro7

Virkkaa 20 kjs sekä 1 kjs kääntymiseen, Ks kjs-nauhan silmukoiden toiseen reunaan, päissä kaksi lisäystä, (20+4+20+4=44ks). 3 seuraavaa krs kiinteitä silmukoita ja aina päässä yksi lisäys: 2ks yhteen ks (44+2+2+2=50ks)Seuraava krs: Päissä 2ks yhteen ks, 2ks, 2ks yhteen ks, (50+4=54ks). Virkkaa 2 krs ilman lisäyksiä, lissäyskrs (54+4=58ks) 1 tai niin monta kuin tarvitsee haluttuun korkeuteen krs ilman lisäyksiä.

Kohotuskorin pääty. Kuva: Sirpa Salmela.

Aloituslangan voi jättää pitkäksi, jolloin siitä saa solmittua ripustuslenkin kohotuskorille.

Lyhenteet: ks = kiinteä silmukka, kjs = ketjusilmukka, krs = kerros

Valmis virkattu kohotuskori. Kuva: Sirpa Salmela.

Virkkausohjeella muodostuva kori on sopiva noin 500g leivälle (taikinan paino 570g).

Kohotuskori 500g leipätaikinalle. Lasivuoka 1.8l. Kuva: Sirpa Salmela.

Jos olet vielä uusi hapanjuurileipuri ja tutustumassa hapanjuuren saloihin, suosittelen tutustumaan suomalaisen hapanjuurileivonnan grand old ladyn, Eliisa Kuuselan, Leipäpajaan. Leipäpajan sivuilta voit mm. ostaa oman hapanjuuren tai opiskella hapanjuuren saloja verkkokurssin avulla. Myös Leipävallankumous ja Hapanjuurileipurin parhaat -kirjoihin kannattaa tutustua.

Virkkausohje on tarkoitettu yksityiseen käyttöön.

Muuttomyynti

Kantoliinakaupan varasto muuttaa ja mikäpä olisi muutto ilman muuttomyyntiä. Kevennä meidän muuttokuormaa käyttämällä alekoodia ”muuttomyynti”.

Muuttomyynnissä -10 % kaikista Angel Wings kantovaatteista, KiBi Classic, Kokadi Flip, ja Wompat -kantorepuista sekä kaikista pellavasekoitteisista kantoliinoista ja rengasliinoista.

Viileät ja tukevat pellava-puuvillasekoitteiset kantoliinat ja rengasliinat -10% koodilla MUUTTOMYYNTI
Angel Wings -kantovaatteet -10% koodilla MUUTTOMYYNTI.
Wompat, Kokadi Flip ja KiBi Classic -kantoreput -10% koodilla MUUTTOMYYNTI.

Muuttomyynti on voimassa 21.6.2020 saakka. Alennuksen saat syöttämällä koodin ”MUUTTOMYYNTI” verkkokaupan alekoodikenttään. Alennusta ei myönnetä aiemmin tehdyistä tilauksista eikä sitä voi saada jälkikäteen. Alennuksen saaminen edellyttää alekoodin käyttämistä.

Laskostettu vai laskostamaton rengasliina?

Asiakkaat kysyvät usein, mikä ero on laskostetulla ja laskostamattomalla rengasliinalla ja kumpi kannattaisi valita.

Laskostetussa rengasliinoissa liina on taiteltu laskoksille ennen renkaiden ompelua. Laskostamattomassa rengasliinassa liina on ompelun aikana suorana.

Leveällä vastalaskoksella laskostettu Nona Splash Ronja & Birk rengasliina

Leveästi laskostettu rengasliina levittyy hyvin kantajan selän yli, mutta asettuu hyvin olalle koska liina on renkaiden läheltä kapeampi kuin laskostamaton. Eri liinamerkeillä on erilainen laskostustapa, mutta tyypillisesti kantajat ovat suosineet laskostetuissa rengasliinoissa leveästi laskostettuja liinoja hyvän painon jakautumisen takia. Laskostetusta rengasliinasta käytetään englanniksi termiä ”pleated”.

Laskostamaton Indajani Balaj Red rengasliina.

Laskostamaton rengasliina levittyy hyvin kantajan selän yli ja sitä voi asetella kantajan olalle monilla eri tavoilla. Monet kantajat pitävät laskostamattoman rengasliinan monipuolisuudesta sillä liinan laskostus ei rajoita liinan asettelua olalle. Laskostamattomasta rengasliinasta käytetään englanniksi termiä ”gathered”.

Laskostamaton Indajani Bedund Pink rengasliina

Leveästi laskostetun ja laskostamattoman rengasliinan välillä valinta on makukysymys ja molemmille löytyy oma kannattajakuntansa. Tärkeintä rengasliinan valinnassa on kuitenkin se, että liinassa on turvalliset alumiiniset kantoliinarenkaat ja rengasliina on valmistettu kantoliinakankaasta.

Laskostamaton Nona Naomi Taegan rengasliina

Kantoliinakaupasta löytyy sekä laskostetulla että laskostamattomalla olalla olevia rengasliinoja. Jos tarvitset apua rengasliinan valinnassa, ole rohkeasti yhteyttä joko sähköpostin tai Facebookin välityksellä.

Tutustu Kantoliinakaupan rengasliinavalikoimaan verkkokaupassa.

Rengasliina + taapero = uhka vai mahdollisuus?

Voiko taaperoa kantaa rengasliinalla? Jaksaako taaperoa kantaa rengasliinalla? Kyllä ja kyllä 🙂

Indajani Basaa Pink

Rengasliina on nopeasti käytettävä kantoväline jossa kudotun, 1,8-2 m pitkän, kantoliinan päähän on ommeltu kaksi kantoliinarengasta. Liinan renkaiden puoleinen pää asetetaan olkapäälle ja liina kiinnitetään ja kiristetään renkailla.

Koska rengasliina on toispuoleinen kantoväline, eli kantoväline ei ole kantajan olemmilla olkapäillä, se soveltuu parhaiten lyhyisiin kantohetkiin. Rengasliina sopii myös taaperon lyhytaikaiseen kantamiseen, sillä rengasliinalla kantaminen on aina kevyempää kuin käsissä kantaminen.

Indajani Bedund Red

Kun kantaminen on satunnaista tai lyhytaikaista, sopii taaperonkin kantamiseen hyvin keskipaksusta kantoliinasta valmistettu rengasliina. Mikäli taaperoa kantaa enemmän, kannattaa valita puuvilla/pellavasekoitteinen tai paksu puuvillainen rengasliina.

Taaperon kantamiseen erityisen sopiviksi on todettu käsinkudotut Indajanin rengasliinat, esimerkiksi Indajani Lasto, Bedund, Tiil ja Binni sekä Nonan pellava/puuvillasekoitteiset rengasliinat.

Neuleohje kantovillasukkiin

Villasukat lämmittävät ihanasti kantoliinassa tai kantorepussa kannetun vauvan jalkoja. Kun kannetulle vauvalle neuloo tavanomaista pidemmät sukat, pysyvät vauvan jalat lämpimänä ja sukat paremmin jaloissa.

Tässä ohje Kirsti-mummin neulomiin ihaniin, kantovillasukkiin. Kirsti-mummin neuleohjeessa on yhdistelty perinteisiä vauvan villasukkia, ”junasukkia” ja lisätty yksityiskohtia kantoliinavauvaa ajatellen. Villasukan varsi on reilun mittainen ja se kapenee reidestä nilkkaan jolloin sukka pysyy hyvin jalassa eikä purista. Villasukat ovat sopivat 0-6 kk ikäiselle vauvalle.

Kirsti-mummin kantovillasukat

Puikot: 3½

Lanka: Novita Nalle tai Novita Niitty

Luo 12 s jokaiselle puikolle ja neulo 2 o 2 n resoria 8 krs. Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein ja 4 krs nurin. 8 krs 2 o 2 n. 4 krs nurin, 4 oikein ja 4 nurin, jolla viimeisellä kerroksella neulo jokaisen kerroksen alussa 2 silmukkaa nurin yhteen. Tämän jälkeen puikoilla on 11 s per puikko.

Neulo 2 krs resoria 2 o 2 n siten, että ensimmäisellä kerroksella neulot puikon alussa 2 silmukkaa yhteen, niin että kerroksen lopussa jokaisella puikolla on 10 silmukkaa.

Aloita kantapää. Neulo kahdella puikolla eli 20 silmukalla sileää (=oikealla oikein, nurjalla nurin) 12 krs. Sen jälkeen aloita kavennukset niin, että neulot yhteensä 14 silmukkaa oikein, otat seuraavan silmukan neulomatta, neulot seuraavan silmukan ja vedät neulomattoman silmukan viimeisen neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Neulo viimeiset kaksi silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ ja jatka näin, kunnes puikoilla on yhteensä 10 silmukkaa.

Poimi kantalapun sivusta 7 silmukkaa ja jatka kaikilla neljällä puikolla oikeaa. Tee joka toisella kerroksella ensimmäisen puikon lopussa ja neljännen puikon alussa kavennukset kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 36. Jaa silmukat tasaisesti neljälle puikolle ja neulo sileää neuletta. Kun kantalapusta lukien rivejä on 22, aloita kärkikavennukset. Tee ylikavennus ensimmäisen puikon alussa ja neulo yhteen takareunoista toisen puikon lopussa. Toista kolmannen puikon alussa ylikavennus ja neljännen puikon lopussa yhteenkavennus. Toista niin kauan, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2 silmukkaa. Siirrä silmukat niin, että kahdella puikolla on kummallakin neljä ja neulo ne yhteen. Päättele silmukat ylikaventaen. Huolittele langanpäät.

Neuleohje vain yksityiskäyttöön.